Hódmezővásárhely, József Attila utca 3.
+36 (62) 535-470
+36 (62) 535-471

PCN típusú cementnélküli csípőízületi protézis

A METRIMED PCN típusú implantátuma a természetes csípőízület teljes pótlására, sebészeti úton történő helyreállítására szolgáló szövetbarát anyagból készült humán beültetésre egyszer használatos cementnélküli csípőízületi endoprotézis (csípőprotézis).

Alapanyagok
A csípőízületi szár, fej és a vápaház alapanyaga kovácsolt, hőkezelt, kobaltbázisú, ISO 5832-6 szabvány szerinti kémiai összetételű, szabadalommal védett, BMH-1 jelű különleges fémötvözet. A szövetbarát anyag szilárdsági tulajdonságai a lehető legjobbak. A gyakorlatilag törhetetlen fém nagy szívóssága (ütőmunkája), szövetszerkezete és vegyi összetétele együttesen eredményezi, hogy az ebből gyártott csípőízületi szárak a legkedvezőtlenebb feszültségkorróziós fárasztó igénybevételnek is maximálisan ellenállnak.
A csípőízületi vápabetét a világszerte eredményesen alkalmazott ISO 5834-2 szabvány szerinti ultranagy molekulájú polietilénből készül olyan eljárással, melynek során az anyag megőrzi szavatolt tulajdonságait.

Klinikai indikációk
– Primer és secunder arthrosis
– Posttraumás destrukció
– Idiopathias combfej necrosis
A beültetés feltétele, a primer (műtéti) stabil rögzülést biztosító csontszerkezet és csontforma.

Szár
A szár geometriai kialakítása olyan, hogy a szár íves kontúrvonala a testközép felé eső oldalon a lehető legteljesebben megfelel a velőűr kortikális vonalának, így terheléskor a nagy felületű felfekvés eredményeként egyenletes, megoszló terhelés adódik át. Ez a csont igénybevétele szempontjából kedvező.

Fej
A csípőízületi szár kúpos kialakítású nyakrészére önzáróan illeszkedik a csípőízületi fej.

Vápa
A cement nélkül beültethető csípőízületi vápa két részből áll, a medencecsontba közvetlenül kapcsolódó vápaházból és a házba illeszkedő műanyag betétből. A vápaház külső felülete a csontos rögzülést biztosító érdes porózus bevonattal van ellátva.

A műtét tervezési szakaszában röntgensablonok segítségével a protézis elemek várható mérete meghatározható.