Hódmezővásárhely, József Attila utca 3.
+36 (62) 535-470
+36 (62) 535-471

MTU típusú műszerkészlet UV típusú unicondylaris térdprotézishez

A METRIMED UV-típusú unicondylaris térdprotézisének beültetésével az unicondylaris ízületi felszín kiterjedt elváltozásai kezelhetők. Tengelykorrekció végezhető és kismértékű térdízületi instabilitás esetén rekonstruálható a szalagfunkció.

Az MTU-típusú speciális beültető eszközök az ízületpótlás pontosságát, megbízhatóságát és a műtéti idő lerövidítését biztosítják, használatuk a sikeres műtét és a minimális kockázat eléréséhez ajánlott.
A műszerek alapanyagai
A műszerkészlet műszereinek fém alapanyagai az EN szabványoknak megfelelő korrózióálló acélok, a fellépő igénybevételeknek megfelelően austenites, ill. martenzites átalakulásra képes szövetszerkezettel. Az itt felhasznált műanyagok a hőlégsterilizálás hőmérsékletén nagy biztonsággal hőállóak és mérettartóak.

Műtéti indikáció
Az unicondylaris protézis használható a térdízületi arthrosis kezdeti stádiumaiban, amikor a porcfelszín károsodása csak uni-segmentális kiterjedésű. Medialis vagy lateralis szektorban a femur és /vagy tibia felszín károsodott, de ellenoldalon és a femoro-patelláris ízületben nincs elváltozás. A porcfelszín károsodása miatt a fiziológiástól eltérő alsóvégtag tengelyállás keletkezhet. Az ízület belső stabilizáló apparátusa ép, a kereszt és oldalszalagok jól funkcionálnak.